(( نمایشنامه خطبه غدیر ))
مقام معظم رهبری، در اهمیت خطابه و منبر و نقش بیبدیل آن فرمودهاند:
«درست است که بحمدالله بیانات علمای متعددی - چه در مرکز و چه در شهرستانها- به عناوین مختلف و به حسب اقتضای نماز جمعه، یا بعضی از مناسبتهای دیگر و نیز درسها و بحثهایی که دارند، در رادیو و تلویزیون منتشر میشود؛ لیکن هیچ کدام از این کارها، جای حرکت روحانی روبهروی با مردم را نمیگیرد. هیچ چیز، جای تبلیغ روبهرو و چهره به چهره را -آن طوری که رسم ما روحانیون بوده است که با مردم حرف میزدیم- نمیگیرد.
گروههای مردم، همان گروههایی هستند که در محلات مختلف شهرها و روستاها پراکندهاند. برای هر گروهی، بایستی یک روحانی در حدّ کافی و لازم باشد که با اینها بالمواجهه حرف بزند و نیازهای دینی و عقدههای ذهنی اینها را دربارة مسائل دینی برطرف بکند.
اگر چه چیزهای دیگری هم لازم است؛ اما هیچ چیزی جای این را نمیگیرد، حتی کتاب هم جای این کار بخصوص را نمیگیرد. این، چیزی است که ما در جامعة ایرانی و دینی خودمان، آن را داشتیم. در کشورهای دیگر، کمتر چنین چیزی هست. حتی مثلاً در کشور عراق -اگر بگوییم خصوصیات جامعة شیعی را دارد- این شکل نبوده و نیست. این، متعلق به جامعة ماست که روحانیون در همة سطوح مختلف، در شهرها و محلات و روستاهای گوناگون و در بین عشایر، با مردم روبهرو و مواجه هستند؛ با آنها حرف میزنند؛ حساب و کتاب دارند؛ سر و کار عموم مردم با آنهاست؛ مرجع درد دلها و بیان شبهههای ذهنی و مشکلات روحی مردمند و نیز غمگسار آنها هستند.
ما باید آنچه را که در گذشته، در این زمینههای روحانی، یا به تعبیر شاید رساتر، زمینههای ملایی و آخوندی داشتیم، تقویت بکنیم. آنچه را قبلاً بوده، نباید بگذاریم از دست برود؛ بلکه باید آن را بیشتر بکنیم. من گمان میکنم که الآن در این زمینه کمبود داریم.»
منبع:http://www.ido.ir/a.aspx?a=1388020203